Om Painton

Företaget PaintOn Motivlackering startades 2005 av en man från skogarna utanför Karlskrona i Blekinge.

Mannen bakom Painton heter Ola Holmberg , och han har alltid ägnat sig åt dom kreativa sysslorna , och även om det i början mest blev kritor,väggar och gardiner som råkade illa ut så har det länge stått klart att det skulle skapas konstverk i framtiden.

Numera har ett brinnande intresse för skapande, extremsport och motorer skapat ett företag som sysslar med  mycket av det kreativa främst motivlack men även design av alla de slag, illustration , serier , tatuering ,m.m.
Att företaget nu har kunder som Svenska skidlandslaget, Travis Pastrana , Nitro Circus ,Vattenfall m.m  bör visa att vi har kommit en bra bit på vår resa.

IMG_9877

Han har även fått chansen att jobba en period åt en väldigt duktig custom-lackerare i USA , där jobbade han som airbrush-artist åt: Josh Ellison på JE Illusions , Under den perioden lärde han sig enormt mycket , och mycket saker som man inte kan lära sig på nån utbildning. I USA är kraven på motiv-lackering otroligt höga och man kan inte leverera nånting som inte är absolut perfekt , så det ligger en gedigen utbildning i kvalitet.

Verksamheten är baserad en bit utanför Karlskrona i Blekinge, här huserar det i en 140kvm stror verkstad som byggdes -2010.

En modern lackbox med downdraft är ett av dom viktigaste verktygen i arsenalen.